A BENQ BEMUTATTA A 165 HZ-ES MOBIUZ EX2710Q GAMER MONITORT

4 min read

Beépített 2.1 treVolo hangszóróval, 27 hüvelykes 1440p 165 Hz-es IPS panellel

2021. szeptember 1., Eindhoven, Hollandia – A BenQ, a világ vezető szórakoztatóelektronikai gyártója bemutatta a legújabb MOBIUZ gamer monitorát: az EX2710Q-t. A kiváló színteljesítményt nyújtó IPS panel 95%-os színlefedettséget nyújt a kiváló vizuális élmény érdekében.Az EX2710Q kiváló funkciókkal rendelkezik, amelyeket kifejezetten a felhasználói játékélmény javítására terveztek. A 2K QHD 1440p felbontás rendkívüli tisztaságot biztosít a finom részletek és textúrák mélységének jobb érzékelése érdekében. A monitor a Full HD kijelzőkhöz képest 77%-kal nagyobb munkaterületet kínál, emellett kifejezetten a lenyűgöző képminőségre lett optimalizálva. A kijelző támogatja az AMD FreeSync Premium-ot is, továbbá rendkívül pontos fénysűrűséggel és széles színskálával rendelkezik a kivételes HDR vizuális játékélményt biztosítása érdekében. A BenQ HDRi technológiájával kiegészítve, amely tovább javítja a színeket, a kontrasztot és a részleteket, a kijelző olyan játékosoknak szól, akik szeretik a történetközpontú játékokat, ahol elmerülhetnek az animált látványban és a játék világában.

A kiváló 165 Hz-es képfrissítésnek és az 1 ms MPRT-nek (válaszidőnek) köszönhetően megszűnik a játékok közbeni lag és elmosódás, így a panel egyaránt ideális megoldást kínál SimRacing-hez és FPS játékokhoz is. Ezenkívül az új MOBIUZ széles, 178/178 látószöggel rendelkezik, így bármilyen szögből remek vizuális élményt biztosít. Így, ha egyszerre többen nézik a képernyőt eltérő szögből, az IPS panelnek köszönhetően mindenkinek egyforma megtekintési élményben lesz része.

A treVolo által kifejlesztett, 2.1 csatornás beépített hangszóró részletgazdag hangélményt biztosít a zenéktől kezdve az egyszerű finom hangig. Légy kész az akcióra és tapasztald meg a felejthetetlen és magával ragadó játékélményt részletgazdag hangzás mellett.

A játékok grafikájánál gyakran nehéz megtalálni az egyensúlyt a világosság és a sötétség között. Ezek azok az esetek, ahol a Light Tuner és a Black eQualizer zavartalan játékélményt biztosítanak az EX2710Q monitoron. Amíg a Light Tuner a nem megfelelően ábrázolt fényes területek részleteit állítja vissza (20 színbeállítás közül lehet választani), a Black eQualizer ugyanerre képes a helytelenül megjelenített sötét színek esetében. A technológiák a képernyő specifikus részein kerülnek alkalmazásra, a többi területet érintetlenül hagyják, ennek köszönhetően kifejezetten részletes képminőséget teremtve meg. Az élénk színmegjelenítésért felelő funkció segítségével a felhasználók további 20 eltérő színintenzitási beállítást hozhatnak létre, amely jelentősen több az általános monitorok esetén kínált három lehetőségnél.

A Scenario Mapping és a gyors OSD lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan és zökkenőmentesen válthassanak a kívánt játékbeállítások között. Az intuitív Scenario Mapping automatikusan kiválasztja a legjobb beállításokat a bemeneti forrás átváltásakor. A gyors OSD lehetővé teszi, hogy az egyes képbeállításokat a felhasználók egy adott bemenettel párosíthassák, így amikor megváltoztatják a bemenetet, a beállítások automatikusan a felhasználók preferenciáikhoz igazodnak. A két funkció kombinációja lehetővé teszi a játékosok számára, hogy bármilyen játék világában könnyedén elmerülhessenek.

Az új MOBIUZ EX2710Q beépített BenQ Eye-Care technológiával rendelkezik, amely védelmet nyújt a szemnek, köszönhetően a tiszta és a szem számára kevésbe megterhelő képminőségnek. A BenQ Brightness Intelligence technológia, amely a környezeti fényérzékelő szenzorban kapott helyet, azonosítja a környezeti fény mennyiségét és automatikusan beállítja a képernyő fényerejét az optimális beállításokra, hogy a megjelenített tartalom a képminőség romlása nélkül illeszkedjen környezetéhez. A Low Blue Light technológia úgy lett kialakítva, hogy kiszűrje a káros kék fényt a képernyőkről, ezzel csökkentve a szem fáradtságát és irritációját. A tanúsított Flicker-Free Eye Protection kiküszöböli a monitor villódzásának fő okát, anélkül, hogy az a képminőség romlásához vezetne. 

Legfőbb jellemzők:

  • 27 hüvelykes IPS QHD 2K 16:9 kijelző
  • 165 Hz-es képfrissítés
  • 2.1 csatornás beépített treVolo hangszóró
  • 1 ms MPRT
  • AMD FreeSync Premium
  • WCG P3 95%
  • BenQ HDRi technológia
  • Light tuner / black eQualizer / élénk színek
  • Új és továbbfejlesztett OSD játékok, gyors menü, Scenario mapping
  • Eye-Care technológia

A szerzőről