A QNAP BEMUTATJA AZ ARM-ALAPÚ AI NAS-T, A TS-AI642-T 6 TOPS TELJESÍTMÉNYŰ NPU-VAL

4 min read

Építs ki egy nagy teljesítményű, mesterséges intelligencia alapú felügyeleti NAS-t energiatakarékos, 8 magos ARM processzorral!

A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma bemutatta az újgenerációs AI NAS-t, a TS-AI642-őt. A 8 magos ARM processzort és 6 TOPS teljesítményű NPU-t használó TS-AI642 tökéletes választás az mesterséges intelligencia alapú képfelismeréshez és intelligens felügyeleti alkalmazásokhoz. A 2,5 GbE csatlakozással, a PCIe-n keresztüli 10 GbE bővíthetőséggel és a két 4K HDMI-kimenettel nagy teljesítményt és energiahatékonyságot egyaránt elérő TS-AI642 megfelel a kis- és középvállalkozások képtárolási, biztonsági mentési és videófelügyeleti igényeinek.

„A professzionális technológiai média és a globális technológiai cégek szerint 2023 a peremhálózati mesterséges intelligencia éve. A kutatások azt mutatják, hogy a vállalatok és szervezetek a piaci és a gazdasági bizonytalanság miatt hatékonyabb és megfizethetőbb peremhálózati AI-megoldásokat alkalmaznak” – mondta Jerry Deng, a QNAP termékmenedzsere. „A QNAP TS-AI642 az első ARM-alapú AI NAS a piacon. Beleértve az NPU-t az AI-képfelismerési teljesítmény fokozásához alacsony fogyasztású kialakítással, a TS-AI642 egy költségoptimalizált, belépő szintű, ARM-alapú AI-fényképtároló és felügyeleti NAS KKV-knak.”

A TS-AI642 a 64 bites ARM Cortex-A76 és Cortex-A55 8 magos processzort használja 6 TOPS teljesítményű NPU-val. Ez segít felgyorsítani a mesterséges intelligencia alapú képfelismerést, a felügyeleti videóelemzést és az intelligens felügyeleti alkalmazásokat. A felhasználók 200%-os teljesítménynövekedést érhetnek el a mesterséges intelligencia alapú képfelismerésében a QuMagie fotómenedzsment alkalmazásban* és jelentős teljesítményjavulást a szövegek képeken történő felismerésében az AI OCR segítségével Qsirch szövegalapú keresőmotor, valamint növelhetik a kamerák számát a valós idejű elemzéshez a QVR Face Insight arcfelismerésben és a [QVR Human emberszámláló megoldásban] (https://www.qnap.com/go/software/qvr-human). A TS-AI642 egy professzionális felügyeleti NAS, amely lehetővé teszi a QVR Elite telepítését 2 ingyenes csatorna vagy akár 64 szabad csatorna telepítéséhez további licencek vásárlásával. A kétportos HDMI-vel a felhasználok játszhatnak és válthatnak a többcsatornás videók között két monitoron.

A TS-AI642 egy 2,5 GbE porttal rendelkezik, emellett a PCIe Gen 3 x2 bővítőhely lehetővé teszi a felhasználóknak egy 10 GbE hálózati kártya telepítését. Egy TL-D1600S QNAP bővítőegység csatlakoztatásával a felhasználók további tizenkét merevlemezzel bővíthetik a TS-AI642-t, akár 350 TB-os tárolókapacitást (22 TB-os merevlemezek RAID 5-ben használva) elérve, hogy megfeleljen a növekvő tárolási igényeknek. Vagy csatlakoztass [TR sorozatú bővítőegységeket] (https://www.qnap.com/go/product/series/expansion?series=113), hogy hardveres RAID-védelemmel egészítsd ki a kibővített tárhelyet! A vállalkozások hatalmas tárolókapacitást érhetnek el, hogy megfeleljenek a hosszú távú tárolási és archiválási követelményeknek, maximális megtérülés mellett.

A TS-AI642 sorozat egy all-in-one biztonsági mentési/helyreállítási megoldást kínál sokoldalú felhőalapú szolgáltatásokkal az egyszerű hibrid felhőalapú telepítésekhez. A rendszergazdák rendszeresen készíthetnek pillanatképeket, hogy megvédjék a fájlokat a zsarolóvírusokkal szemben, valamint virtuális magánhálózatokat hozhatnak létre a QVPN-szolgáltatással a NAS biztonságos távoli eléréshez.

*Megjegyzés: Összehasonlítva az azonos kategóriájú 6 lemezes NAS-sal.

Legfőbb tulajdonságok

  • TS-AI642-8G:
    ARM Cortex 64 bites A76/A55 nyolcmagos processzor (2,2 GHz/1,8 GHz), 8 GB memória; működés közben cserélhető 2,5 hüvelykes/3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps HDD/SSD; 1 x 2,5 GbE RJ45-port, 1 x PCIe Gen 3 x2 slot, 2 x 4K HDMI 1.4b kimenet, 2 x USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) port, 2 x USB 2.0 port

További információért és a QNAP NAS-ok teljes termékkínálatának megtekintéséért, kérjük, látogass el a www.qnap.com oldalra.

TS-AI642

A szerzőről