A QNAP BEMUTATTA A KÖLTSÉGHATÉKONY TS-130 OTTHONI NAS MEGOLDÁSÁT

4 min read

A TS-230 egy pillanatkép védelemmel rendelkező fájltároláshoz és multimédiás lejátszáshoz tervezett megoldás

2021. május 20., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítés és a tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a pillanatkép támogatással rendelkező, intelligens, költségbarát TS-130 NAS rendszert. Az élénk babakék árnyalattal díszített TS-130 egy ideális otthoni NAS megoldás, amely lehetővé teszi a központi adattárolást, a biztonsági mentések készítését, a multimédiás fájlok kezelést és lejátszását, valamint a fájlok megosztását egyaránt. A TS-130 tárolt fájlok védelméért a QNAP pillanatkép megoldása – egy erőteljes biztonsági mentési funkció – felel, amely a belépőszintű otthoni NAS megoldásoknál kifejezetten ritkának számít. A funkciókban és multimédiás alkalmazásokban gazdag TS-130 kiváló kiegészítésként szolgálhat az intelligens otthonokban, amely lehetőséget kínál egy privát felhő létrehozásához a produktivitás és a szórakozási élmény növeléséhez.

A TS-130 egy Realtek RTD1295 négymagos, 1,4 GHz-es processzort használ, amely mellé 1 GB DDR4 RAM társul, így alkalmas az eltérő személyes és otthoni felhasználásra tervezett NAS alkalmazások futtatására. A Gigabites Ethernet port és a SATA 6 Gbps támogatása kivételes teljesítményt nyújt otthoni használatra, míg az AES-256 titkosítási támogatás lehetővé teszi az adatok biztonságos tárolását anélkül, hogy az negatívan befolyásolná a teljesítményt. Az energiatakarékos processzorral és intelligens hűtéssel rendelkező TS-130 megbízható teljesítményt nyújt kellemetlen zajok és túlzott áramfogyasztás nélkül. Azok a felhasználók, akik még korábban nem használtak NAS-t, egyszerűen üzembe helyezhetik a TS-130 készüléket a szerszámot nem igénylő kialakításának köszönhetően.

„A mai világban az otthoni felhasználók igényeinek már nem képesek eleget tenni az USB meghajtók és a külső merevlemezek – NAS-ra van szükségük. A pillanatképek és az egyéb kulcsfontosságú adatvédelmi funkciók támogatásával rendelkező TS-130 kiválóan szemlélteti a QNAP elkötelezettségét amellett, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson az otthoni felhasználóknak, amelyek valaha csak a csúcskategóriás tárolóeszközökön voltak elérhetők.”- nyilatkozta Stanley Huang, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A TS-130 kiváló tárolási lehetőségeket kínál az otthoni felhasználók számára, emellett rugalmasan bővíthető a QNAP (TR-004 vagy TL-D800C) bővítőegységei csatlakoztatásával. Emellett összekapcsolhatják az általuk használt felhőtárolókkal a HybridMount segítségével, így a TS-130 kiváló megoldást jelent az otthoni és az új NAS felhasználók számára.”

A TS-130 a QNAP intelligens alkalmazás-központú QTS operációs rendszerét használja, amely átfogó -fájltárolást, -megosztást, -biztonsági mentést, -szinkronizálást és adatvédelmet biztosít. A felhasználók rendszeresen készíthetnek biztonsági másolatot TS-130-ra a Windows® vagy a macOS® rendszereken tárolt adataikról a központosított kezelés és az egyszerű fájlmegosztás érdekében, a Hybrid Backup Sync segítségével pedig lehetőség nyílik mentést készíteni a NAS-on tárolt adatokról a népszerű felhőszolgáltatásokba. A pillanatképek többverziós mentése kulcsfontosságúnak számít az adatok ransomware elleni védelmében, segítségével pedig a felhasználók könnyedén visszaállíthatják az adataikat egy korábban rögzített állapotba. A további funkciók közé tartozik a Qsync, amely lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását egyszerre több eszközön (NAS, mobilkészülékek, számítógépek), valamint egyéb kiegészítő mobilalkalmazások, amelyek segítségével akár távolról is el lehet érni a NAS-on tárolt adatokat, ezzel is fokozva a produktivitást.

Plex® segítségével a TS-130 képes a lemezen tárolt médiafájlok streamelésére különböző mobileszközökre, DLNA® készülékekre, valamint olyan televíziókra, amelyek elterjedt streaming megoldásokat használnak, mint a Roku®, az Apple TV® (a Qmedia segítségével), a Google Chromecast™ és az Amazon Fire TV®. A QuMagie Mobile társalkalmazással együtt a felhasználók bármikor és bárhol könnyedén megtekinthetik a NAS-on tárolt fényképeiket.

Legfőbb tulajdonságok

TS-130: 1-lemezes torony modell; Realtek RTD1295 négymagos 1,4 GHz-es processzor, 1 GB DDR4 RAM; támogatja a 3,5 hüvelykes/2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps HDD/SSD-t; 1x RJ45 Gigabites port, 1x USB 3.0 port, 1x USB 2.0 port; 1x 5 cm-es csendes ventilátor

További termékinformációért látogass el a www.qnap.com oldalra.

A szerzőről