A STEELSERIES BEMUTATJA A GAMING AUDIO JÖVŐJÉT – AZ ARCTIS NOVA PRO TERMÉKCSALÁDOT

6 min read

A SteelSeries egyesíti az Arctis Nova Pro termékcsalád fejhallgatóit a Sonar Audio Software Suite-tal, hogy létrehozza a tökéletes zenei élményt

2022. május 24., CHICAGO – A gaming- és esport-perifériákban világelső SteelSeries bemutatta a gaming audió jövőjét. A tervezés négy éve alatt a cél a fennálló helyzet megváltoztatása volt, hogy kezeljük a meglévő problémákat a gamingben és hogy megalkossuk a tökéletes hangélményt. Az inspirációt az audiophilek által használt zajmentes szobák adták, melyek minden hangot kiszűrnek a hangzás teljes irányítása érdekében, a teljes akusztikai élményért, mely most újjászületett egy gaming headsetben – az Arctis Nova Pro sorozatban.  

Az alapoktól újratervezett Arctis Nova Pro sorozat a tökéletesség egy új szintjét képviseli a HiFi-hangzás, a mesterséges intelligencia által vezérelt hangtisztaság és az egész napos viselés kényelemét előtérbe helyező dán dizájnnal, amely olyan zökkenőmentesen vált a játékplatformok széles skálája között, mint még soha. Az új Arctis Nova sorozat meghajtására a SteelSeries kifejlesztette a Sonar Audio Software Suite-ot, amely a világ első professzionális módon paraméterezhető equalizerét nyújtja a játékosok számára. Ez a szoftver kifejezetten arra készült, hogy bármilyen gaming headsetet beállítások tömkelegével turbózza fel a játékban, a chatben és a mikrofon esetében. A teljeskörű vezérlésére tervezett Sonar segítségével a játékosok minden egyes frekvenciát beállíthatnak, és hallhatják a legfontosabb hangokat.   

A két termék (Arctis Nova Pro Headset és a Sonar Audio Software Suite) kombinálásával a tökéletes hangminőség, -tisztaság és vezérlés egyesül, hogy egy új szintre helyezze a lécet a gaming audióban és újradefiniálja a SteelSeries jellegzetes hangzását. Az eredmény egy új szupereszköz lett a gamerek számára, ahol a 360°-os térbeli hangzás segítségével elmerülhetnek a hangzásvilágba, hallhatnak minden kritikus lépést, újra töltést vagy ellenséges mozgást azáltal, hogy a Sonar EQ-jával átveszik az irányítást minden hangelem felett, és tökéletes tisztaságot kapnak más gaming headsetekkel ellentétben a vadonatúj High Fidelity drivereken keresztül, amelyeket kifejezetten az Arctis Nova számára terveztünk. 

„Minden iparágban vannak meghatározó pillanatok, számunkra ez az egyik mérföldkőnek számító nap” – nyilatkozta Ehtisham Rabbani, a SteelSeries vezérigazgatója. „Ma az Arctis Nova Pro sorozat és a Sonar Audio Software Suite piacra dobásával egy új korszakot nyitunk meg a gaming hangzásban. Igazán izgatottak vagyunk, hogy még jobban támogathatjuk a gamereket és versenyelőnyt biztosíthatunk számukra a tiszta Hi-Fidelity akusztikával a játék során.” 

A SteelSeries több mint 20 éve tűélesen fókuszál a gamer felhasználói élményre és életstílusra, az Arctis Nova Pro sorozat pedig a legmodernebb funkciókkal rendelkezik, pontosan ezeket a célokat követve. A gamingben elsőként teszi lehetővé a Multi-System Connect hub az USB-váltást egyszerre több eszköz között. A gamerek zökkenőmentesen válthatnak PC, PlayStation, Switch vagy mobileszköz között egyetlen gombnyomással, anélkül, hogy kábeleket kellene cserélniük.  

Mivel a kommunikáció kulcsfontosságú a játékban, az új AI-alapú zajszűrős mikrofon kristálytiszta kommunikációt biztosít a gamereknek, a Sonar Audio Suite pedig elnémítja a billentyűzet, a számítógép-ventilátorok és egyéb háttérzajokat. A ClearCast Gen2 mikrofon valódi előnyt biztosít a gamereknek pontosan ugyanazzal a kétirányú mikrofon kialakítással, amelyet a Forma-1-es csapatok használnak a kristálytiszta, természetes hangzás érdekében, mindezt tökéletes zajszűréssel.  

A maratoni játékmenetekhez az új ComfortMAX rendszer bármilyen méretű vagy alakú fejhez illeszkedik, 4 pontos beállítási lehetőséget kínálva. A rendszer állítható magasságú, elforgatható fülpárnákat, rugalmas fejpántot, valamint elforgatható felakasztási lehetőséget és prémium PVD-bevonatú acélvázat kapott a tartósságért. 

Az „Almighty Audio” és a kifejezetten az Arctis Nova termékcsaládhoz és a játékstílushoz tervezett új funkciók bevezetése mellett a játékosok különböző modellek közül választhatnak preferált játékstílusuk és platformjuk alapján. 

Arctis Nova Pro Wireless | Arctis Nova Pro Wireless X | Arctis Nova Pro Wireless PlayStation 

  • Infinity Power System – Gaming, kötöttségek nélkül. Az Arctis Nova Pro Wireless headset korlátlan akkumulátor-üzemidőt biztosít, és mindig akcióban tartja a gamereket a dupla akkumulátor-rendszerrel. A gamerek miközben a második akkumulátort töltik, addig az elsővel játszhatnak.  
  • Egyidejű játék és mobil audió – Játssz és kommunikálj minden módon a Quantum 2.0 Wireless segítségével! A gamerek egyidejűleg két audiocsatlakozást használhatnak és telefonon beszélgethetnek barátaikkal, miközben számítógépen vagy a konzolon játszanak. A nagy teljesítményű, 2,4 GHz-es vezeték nélküli eszköz tökéletes a játékon belüli hot streakhez, miközben Bluetooth-kapcsolat van használatban hívásokhoz, Discord-hoz, zenéhez vagy podcastokhoz. 
  • Aktív zajszűrés – Egy totálisan más világot fedezhetsz fel, olyat, mint még soha, hiszen a játékokhoz igazodó Active Noise Cancellation (ANC) elnyomja a felesleges zavaró tényezőket. A fejlett, 4 mikrofonos hibrid rendszer eltávolítja a külső hangokat, míg a kagylók belsejében lévő mikrofonok kiegyensúlyozzák a hangot az optimális tisztaság érdekében. A környezet hallásához a „Transparency” mód egy gombnyomással elérhető, és minden helyzethez illeszkedően állítható az áteresztés szintje. 
  • Vezeték nélküli bázisállomás – Teljes irányítás a játékos keze alatt. A vezeték nélküli bázisállomás több platformon parancsközpontként működik, és menet közben állíthatjuk vele az EQ-t, a beviteli eszközt, a hangerőt, a ChatMixet és még sok mást, miközben soha nem kell elhagynunk a játékot. A készülék megjegyzi a személyes beállításokat, a többfunkciós OLED-kijelző pedig tájékoztatja a felhasználókat az akkumulátor élettartamáról és egyéb funkciókról. 

 Artis Nova Pro | Arctis Nova Pro X 

  • GameDAC Gen2 – A hang vezérlésének és javításának lehetősége mellett az Arctis Pro bemutatja a GameDAC Gen2-t, hogy teljessé tegye az „Almighty Audio” élményt Hi-Res Audio tanúsítvánnyal és beépített erősítővel. Az új ESS Sabre Quad-DAC 78%-kal tisztább jellel erősíti a játék hangját, rendkívül alacsony zajszintet és torzítást biztosítva. Az Arctis Nova Pro a hangfelbontást igazi magaslatokba, 96KHz/24-Bitre növeli, így 50-szer részletgazdagabb hangzást nyújt a versenytársakhoz képest. A GameDAC Gen2 egyben parancsközpontként is működik több platformon. A játékosok egyszerűen, a konzolhoz vagy a számítógéphez állíthatják a tökéletes hangzást a többfunkciós OLED-kijelzővel, amely eltárolja a személyes beállításokat. Állítsd be az EQ-t, a beviteli eszközt, a hangerőt, a ChatMixet és még sok minden mást egy érintéssel! 

Az Arctis Nova Pro sorozat a következő weboldalon érhető el SteelSeriesa következő ajánlott végfelhasználói árakon: 

  • Arctis Nova Pro – $249.99 (NA) |€279.99 (EMEA) |$279.99 (APAC) 
  • Arctis Nova Pro (Xbox) – $249.99 (NA) |€279.99 (EMEA) |$279.99 (APAC) 
  • Arctis Nova Pro Wireless – $349.99 (NA) |€379.99 (EMEA) |$379.99 (APAC) 
  • Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) – $349.99 (NA) |€379.99 (EMEA) |$379.99 (APAC) 
  • Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation) – $349.99 (NA) |€379.99 (EMEA) |$379.99 (APAC) 

A digitális eszközök a következő címen érhetők el: https://steelseries.box.com/v/Arctis-Nova-Headsets 
A szerzőről