A SYNOLOGY EGYESÍTETTE LEGÚJABB FEJLESZTÉSEIT A DSM 7.1 BÉTA VÁLTOZATÁBAN

4 min read

2022. február 22., Tajpej, Tajvan – A Synology ma bejelentette a DiskStation Manager 7.1 béta változatának megjelenését, amely lehetőséget nyújt a rendszergazdák számára, hogy kipróbálhassák a rendszer kibővített képességeit. Az új DSM 7.1 a DSM 7.0-val bevezetett hatalmas platformfrissítésre épít, továbbá számos olyan innovatív fejlesztést vezet be, melyek az informatikai kihívások kezelésére szolgálnak. 

„A DSM 7.1 egy fontos fejlesztésnek számít az iparág egyik legnépszerűbb adatkezelési platformjának” – nyilatkozta Shamrock Ko, a rendszerkezelési-termékek csapatának menedzsere. „A 7.0-val felállított szilárd alapokra építve most azokra a kihívásokra koncentrálhatunk, amelyekkel ügyfeleink a platform mindennapi használata során is találkoznak.”

Adattárolási fejlesztések

A DSM 7.1 kulcsfontosságú fejlesztéseket tartalmaz a tároláskezelési élmény javítása érdekében. A fájlösszesítő portálok bevezetése mellett támogatja az SMB DFS képességet, amely lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy több Synology rendszert kapcsolhassanak össze, ezzel kényelmesebb fájlhozzáférést biztosítva a felhasználóknak.

A 7.0-ban bevezetett új felhasználói felületet tovább optimalizálták egy könnyedén kezelhető felületen a háttérfeladatok áttekintésének összevonásával, amely nagyobb átláthatóságot biztosít a rendszeren zajló eseményekről, még akár a különböző felhasználói fiókok között is. A Synology High Availability klaszterek esetében a felhasználók mostantól egyetlen Storage Manager alkalmazásból is megtekinthetik és kezelhetik a meghajtókat mindkét rendszeren az egyszerűbb karbantartás és kezelés érdekében.

Teljesítmény tekintetében a DSM már régóta támogatja a flash gyorsítótárat, hogy segítségével költséghatékony módon lehessen növelni a véletlenszerű I/O teljesítményt. Az új verzió még gazdaságosabban használja az SSD-gyorsítótárat, amely segítségével ezúttal egyszerre akár több tárhelyet is fel lehet gyorsítani.

Teljes rendszervédelem

A DSM 7.1 bevezeti a bare-metal biztonsági mentést a teljes rendszer számára. A Synology Active Backup for Business alapú szolgáltatás segítségével történő rendszerklónozás és
-replikálás nagymértékben felgyorsítja a helyreállítási időre vonatkozó célkitűzéseket (RTO) teljes meghibásodás esetén. A teljes rendszer-helyreállítási képesség egyben gyors és kényelmes módot kínál az azonosan konfigurált rendszerek üzembe helyezésére.

Ökoszisztéma-szintű fejlesztések 

A DSM 7.1-gyel párhuzamosan a Synology számos jelentős fejlesztést vezet be az alkalmazások és szolgáltatások terén.

  • Active Backup for Business: sávszélesség-szabályozás, kibővített felügyeleti és jelentési képességek, valamint a DSM biztonsági mentések támogatása
  • Active Insight: a bejelentkezési tevékenység központi felügyelete és Hyper Backup feladatok állapotának ellenőrzése
  • Synology C2 Hybrid Share: szerveroldali pillanatképek a hatékonyabb fájlvédelem érdekében
  • Directory Server: csak olvasható domainvezérlők támogatása a telepítés biztonságának és rugalmasságának javítása érdekében
  • Synology Drive: megújult mobil felhasználói élmény és továbbfejlesztett felügyeleti/felülvizsgálati képességek
  • MailPlus: Virtuális DSM-támogatás, kibővített kezelési lehetőségek, importálási és migrációs fejlesztések
  • Virtuális gép menedzser: a tároló I/O teljesítményét érintő fejlesztések és QoS-képességek

„A szinte szüntelenül fejlődő DSM-platformunk folyamatosan bővíti az új és a meglévő telepítések képességeit” – nyilatkozta Weili Lu, a DSM termékmenedzsere. „A kiadás előtti program lehetőséget ad arra, hogy szorosan együttműködjünk ügyfeleinkkel, korai hozzáférést biztosítva a legújabb funkciókhoz, amikért cserébe értékes visszajelzéseket kapunk.”

Elérhetőség

A DSM 7.1 béta, valamint a különböző kísérőalkalmazások és -szolgáltatások a mai nappal elérhetőek a Synology kiadás előtti programjának részeként. Az érdeklődő felhasználókat kérjük, hogy a kiadás előtti szoftvert csak másodlagos vagy virtuális rendszereken próbálják ki. 

Tudj meg többet az DSM 7.1-ről!
Tekintsd meg a még fejlesztés alatt álló, kiadás előtti programok listáját!

A szerzőről