A TENDA BEMUTATTA A NAGY SEBESSÉGŰ RX9/TX9 PRO PRÉMIUM WIFI 6 ROUTEREKET

3 min read

2021. május 19. – A Tenda, a vezetékes és a vezeték nélküli hálózati megoldások vezető gyártója bemutatta a legújabb nagy sebességű WiFi 6 routereit, a Tenda RX9 Pro és a TX9 Pro modelleket. A két új modell a Tenda nagy teljesítményű routereinek portfólióját bővíti ki.

Az RX9/TX9 Prokétcsatornás routerek támogatják a 802.11ax vezeték nélküli szabványt és maximum 2976 Mbps összesített adatátviteli teljesítményre képesek (2,4 GHz: 574 Mbps, 5 GHz: 2402 Mbps), így kifejezetten a nagy hálózati teljesítményt igénylő háztartások és vállalkozások számára készültek. Az új routerek támogatják a MU-MIMO és az OFDMA technológiákat is, így hatékonyan képesek a vezeték nélküli sávszélesség elosztására egyszerre akár több eszközön is, a lehető legkevesebb késleltetés mellett.

Beépített jelerősítők

Az 5 GHz-es és a 2,4 GHz-es vezeték nélküli csatornák egyaránt rendelkeznek beépített jelerősítő FEM modulokkal, amelyek a négy, 6 dBi jelerősségű antennákkal párosítva megnövelt lefedettséget nyújtanak.

1,6 GHz-es, kétmagos Intel GRX350 SoC

Az 1,6 GHz sebességű, kétmagos Intel SoC hatékony hálózati terhelés alapú elosztást, gyors válaszidőt, stabil hálózati kapcsolatot biztosít.

BSS színkódolás – csökkenti az interferenciát és fokozza a hatékonyságot

A BSS színkódolás támogatásának köszönhetően az RX9 Pro és a TX9 Pro hatékony segítséget nyújt a hálózati interferencia csökkentésére, ezzel fokozva a kommunikációs csatornák jelerősségét és a teljes lefedettséget.

WPA3 titkosítás

A Tenda WiFi 6 megoldásai támogatják a WPA3 titkosítási szabványt, amely jelentősen növeli a biztonságot a korábbi megoldásokhoz képest, ezzel megnehezítve a hálózat feltörését.

TWT támogatás a hosszabb üzemidő érdekében          

A TWT (Target Wake-up Time technológia) támogatásával az új prémium routerek jelentősen képesek csökkenteni a csatlakoztatott eszközök fogyasztását, ugyanis bekapcsolt állapot esetén a prémium routerek csak akkor fognak jelet küldeni a csatlakoztatott eszközökre, ha azok éppen használatban vannak.

Távoli vezérlés a mobilalkalmazás segítségével

A Tenda alkalmazás segítségével valós időben ellenőrizheted a routerre csatlakozó eszközök listáját, még akár akkor is, ha éppen nem tartózkodsz otthon.

Elérhetőség

A Tenda RX9/TX9 Pro routerek hamarosan elérhetővé válnak hazánkban is. A naprakész árazás érdekében kérjük keresd fel a Tenda hazai PR és marketing képviseletét, valamint a márka hivatalos viszonteladóit.

A szerzőről