ASUSTOR MYARCHIVE – AZ OKOSABB, BIZTONSÁGOSABB ÉS HATÉKONYABB TÁROLÁSI MEGOLDÁS

4 min read

2023. január 23. – A MyArchive funkció lehetővé teszi a merevlemezek cserélhető tárolóarchívumként történő használatát. Élvezd a „plug and play” kényelmet, miközben a különböző adatgyűjtemények között váltasz, hiszen a csatlakoztatott arhívumokat kedved szerint cserélheted. Ezenkívül a MyArchive funkció segít az energiamegtakarításban, mivel a nem használt adattárolók kivehetők, így nem szükséges folyamatosan bekapcsolt állapotban lenniük.

*Megjegyzés: Ez a funkció a NAS-modelltől függően eltérő lehet.

A MyArchive mostantól támogatja a Btrfs fájrendszert és a pillanatképeket

Az ASUSTOR MyArchive alkalmazása most már támogatja a Btrfs fájlrendszert és a pillanatképeket. A Btrfs lehetővé teszi a biztonsági mentések egyszerű vezérlését a pillanatképek és a verzióelőzmények támogatásával. Ha egy fájl véletlenül módosításra kerül, akkor könnyedén vissza lehet állítani. A Btrfs megjelenése a MyArchive meghajtókon minden eddiginél biztonságosabb adatmentést tesz lehetővé. A Btrfs funkcióval rendelkező MyArchive meghajtók teljes mértékben támogatottak más ASUSTOR NAS eszközökön is, amelyek támogatják a Btrfs fájlrendszert, ezzel növelve az adatok védelmét.

* Kompatibilis modellek: AS40, 50, 51, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 70, Nimbustor és Lockerstor

Érd el a MyArchive pillanatképeket és az EZ Sync fájlokat

A File Explorer frissítésével változatosabb adatforrások között böngészhetsz. A MyArchive pillanatképek mellett a fájlok verzióelőzményei is könnyen elérhetők a File Explorer segítségével, így gyorsan visszaállíthatók a korábbi verziók. Az EZ Sync támogatással pedig a fájlok közvetlenül is elérhetővé válnak. A File Explorer segítségével a fájlok és mappák közvetlenül áthelyezhetők az EZ Sync mappákba, így az EZ Sync használata minden eddiginél egyszerűbb lett.

Biztonságosabb és egyszerűbb ütemezett MyArchive biztonsági mentések

Az ADM mostantól támogatja a MyArchive meghajtók automatikus fel- és lecsatlakoztatását, amikor fontos adatokról biztonsági mentést készítesz egy ASUSTOR NAS-ról egy MyArchive meghajtóra. Az ADM automatikusan csatlakoztat egy MyArchive-ot a biztonsági mentés megkezdésekor, és automatikusan kiadja a MyArchive-meghajtót a folyamat befejezése után. Amellett, hogy minden eddiginél egyszerűbbé teszi a 3-2-1 biztonsági mentés végrehajtását, a MyArchive meghajtók átfogóbb védelmet élveznek a különféle fenyegetésekkel szemben.

Ossz meg akár terabájtnyi adatot!

Ints búcsút az interneten keresztül történő lassú fájlátvitelnek a multimédiás gyűjteményed megosztásakor! Barátaid közvetlenül csatlakozhatnak valamelyik MyArchive merevlemezedre, hogy azonnal hozzáférjenek az akár terabájtnyi adatodhoz.

N-1 szabadsági fok

Az egyidejűleg konfigurálható MyArchive merevlemezek száma N-1-re nőtt. Ez azt jelenti, hogy a 4-lemezes modellek (például AS6104T) esetében 3 egyidejűleg csatlakoztatott MyArchive lemezt, a 10 rekeszes modelleknél (például AS7010T) pedig akár 9 egyidejűleg csatlakoztatott MyArchive lemezt is használhatsz.

Amikor egy adott MyArchive lemezen lévő adatokhoz férsz hozzá, a többi MyArchive lemez hibernált állapotban maradhat, így energiát takaríthatsz meg. Amennyiben a helyi biztonsági mentés funkcióval együtt használva, a különböző típusú és tulajdonságú fájlok készítése során egy lépésben rendezheted és mentheted őket az egyedi MyArchive lemezekre.

Továbbá egy újonnan hozzáadott „Alias” mező lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maguk határozzák meg a címkéket a MyArchive lemezekhez. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan meghatározzák a MyArchive lemezek tartalmát az ADM File Explorer programból több lemez egyidejűleg történő csatlakoztasa során.

Még több fájlrendszer-formátum támogatása

Az újonnan frissített MyArchive mechanizmus képes a merevlemezeket EXT4, exFAT*, NTFS, HFS+, Btrfs fájlrendszerekre formázni, jelentősen bővítve a MyArchive lemezek rugalmasságát és elérhetőségét. Továbbá, ha már nincs szükség a MyArchive használatára, az eltávolított MyArchive lemezek külső eSATA/USB tárolókba helyezhetők, és közvetlenül elérhetők Windows PC-n (NTFS fájlrendszer) vagy Apple Mac eszközön (HFS+ fájlrendszer) keresztül, amellett, hogy más ASUSTOR NAS eszközökre telepíti őket használat céljából.

*Kizárólag exFAT licenc vásárálása után elérhető funkció.

Biztonságos adattitkosítás

A MyArchive merevlemezek mostantól újonnan támogatott AES 256 bites titkosítást* tartalmaznak, és konfigurálhatók úgy, hogy automatikusan csatlakozzanak akár 20 megbízható NAS-eszközre a még agilisabb használat érdekében. Dekódolási módszer: A jelszó megadása vagy a visszafejtéshez szükséges elektronikus titkosítási kulcs importálása mellett mostantól egy USB-eszközt is használhatsz fizikai titkosítási kulcsként**, így biztonságban tudhatod adataidat.

*A MyArchive titkosítási funkció csak az EXT4 és Btrfs fájlrendszereket támogatja.

**Egyetlen USB-eszköz korlátlan számú MyArchive lemezhez használható.

További információ a MyArchive oldalon olvasható.

A szerzőről