HOZZ KI TÖBBET A NAS RENDSZEREDBŐL A SYNOLOGY PHOTOS SEGÍTSÉGÉVEL!

4 min read

2021. augusztus 24. – A Synology, a hálózati adattárolási megoldások és a hálózati eszközök vezető gyártója a DSM 7.0 operációs rendszere bevezetésével egyesítette a Photo Station és a Moments szolgáltatásokat, amely ezentúl Synology Photos néven érhető el. A Synology Photos egy minden egyben megoldás, amely a profi fényképészek és az amatőrök számára egyaránt tartalmazza a fényképek hatékony kezeléséhez szükséges eszköztárat. A szolgáltatás automatikus eszközöket kínál, amelyek segítségével csoportosíthatod, szűrheted, rendszerezheted és megoszthatod a tartalmaidat, így biztos lehetsz abban, hogy emlékeidet és médiatartalmaidat a legjobb helyen tárolod.

Kiváló, ingyenes alternatíva a Google Fotók helyett

A Google Fotók szolgáltatás ingyenes korlátlan tárhelyhasználatának megszűnésével, a felhasználók extra Google Drive tárhely vásárlásával menthetik le fényképeiket a felhőbe, ami hosszú távon jelentős kiadáshoz vezet. Költséghatékonyabb választás egy NAS rendszer használata, amellyel saját privát felhőnkbe menthetjük a kívánt tartalmakat. A Synology Photos remek alternatívát kínál a Google Fotók szolgáltatás helyett, ráadásul egy Synology NAS rendszer használata mellett attól sem kell tartania a felhasználóknak, hogy harmadik fél hozzáférhet az adataikhoz.

A Synology Photos legfontosabb tulajdonságai

Fényképkezelés: minden egy helyen

 • Mappa- vagy idővonal nézet

A fényképeket tallózhatod időrend vagy mappaszerkezet szerint, amelyek között bármikor átválthatsz.

 • Szűrés tulajdonságok szerint

Az eredmények azonnali megjelenítéséhez időpont és dátum, a fényképezőgép típusa és lencséje, valamint más paraméterek szerint szűrheted a fényképeket.

 • Privát vagy megosztott tároló

Beállíthatod, hogy minden fiók a saját fényképtárral rendelkezzen, vagy az gyüttműködéshez engedélyezheted a Megosztott tárhely funkciót is.

Fényképek rendszerezése albumokkal

Az alapfájlok megkettőzése nélkül a Synology Photos különböző albumaiba is címkézheted a fényképeket.

 • Automatikus albumok

Az automatikusan előállított albumokat a következő csoportosítási szempontok szerint tallózhatod: arcfelismerés, földrajzi hely, címkék, fájltípusok és feltöltés dátuma.

 • Feltételes albumok

Egyéni feltételeket állíthatsz be, amelyek alapján a Synology Photos valós időben csoportosítja a megfelelő képeket és videókat.

 • Egyéni albumok

Tetszőleges mappából jelölhetsz ki fényképeket és videókat, így könnyedén elérhető fényképgyűjteményeket hozhatsz létre.

Fényképek biztonságos megosztása

A jó dolgokat, élményeket és emlékeket célszerű megosztanunk másokkal. A fájlhozzáférés korlátozásával biztonságosan megoszthatod a fényképeket más felhasználókkal vagy bárki mással.

 • Megosztás albumként

Megosztási hivatkozásokat hozhatsz létre, valamint lehetővé teheted más felhasználóknak vagy kívülállóknak fényképalbumaid egyszerű megtekintését bármilyen tetszőleges webböngészőben.

 • Biztonságos megosztási hivatkozások

Minden hivatkozáshoz jelszót vagy lejárati dátumot állíthatsz be, így korlátozhatod a fényképeidhez való hozzáférést, emellett minden megosztott albumnál testre szabhatod az adatvédelmi beállításokat is.

Egyszerűbb tallózás

 • Lightbox üzemmód

A képek lightbox üzemmódban történő megjelenítése háromszor gyorsabb a Synology Photos esetében, mint a Moments alkalmazásban.

 • Tallózás az idővonalon

A fényképek folyamatos betöltése azt jelenti, hogy az idővonal nézeten a tallózási élmény akkor is zökkenőmentes marad, ha akár napi több tízezer fénykép között böngésznél.

Őrizd meg az emlékeidet

 • Mobiltelefonnal készített felvételek biztonsági mentése

Engedélyezheted a mobilos médiatartalmaid biztonsági mentését, így az Android vagy iOS rendszerű készülékeiden lévő összes képet szinkronizálhatod a Synology NAS rendszereddel. Szabadíts fel tárhelyet mobilkészülékeiden anélkül, hogy a tartalmaid elvesztése miatt kellene aggodalmaskodnod.

 • Fényképek tallózása útközben

A megtekintett fényképeket a rendszer a gyorsítótárba helyezi, így azokat akár internetkapcsolat nélkül is megtekintheted.

 • Minél nagyobb, annál jobb

Az AirPlay vagy a Chromecast segítségével egyszerűen továbbíthatsz fényképeket vagy videókat a televíziókészülékedre, hogy médiatartalmaidat a nagy képernyőn is megtekinthesd.

Elérhetőség

A Synology Photos szolgáltatás már elérhető a DSM 7.0 operációs rendszert futtató NAS készülékeken. További információ: https://www.synology.com/hu-hu/DSM70/SynologyPhotos

A szerzőről