MAGYAR DIÁKOK IS ELNYERHETIK A BRÉMAI CONSTRUCTOR EGYETEM AKÁR 80 000 EURÓS ÖSZTÖNDÍJÁT

5 min read

A német Constructor Egyetem harmadik alkalommal hirdeti meg programozói versenyét, amely a legjobban teljesítő vagy különleges gondolkodásmódot és megközelítést mutató diákoknak megnyithatja az utat az Adattudomány és szoftverfejlesztés Bachelor-programban való részvételhez akár teljesen finanszírozott ösztöndíjjal.

A Constructor Egyetem egy bérmai székhelyű magánintézmény, ahol kifejezetten fontosnak tartják, hogy a világ minden részéről érkezzenek diákok, ugyanakkor a fizetős képzés mellett ösztöndíjas tanulóknak is elérhetővé teszik a magas szintű oktatást.

Az ösztöndíj elnyeréséhez a Constructor Open Cup 2023-as kiírásán keresztül vezet az út, ami egy programozói verseny, melyet azoknak hoztak létre, akik a tudomány, a kutatás és a technológia jövőjét szeretnék meghatározni.

Egy verseny, aminek ráadásul nem csak egy győztese lehet! A 4 órás megmérettetés 12-14 különböző nehézségi szintű algoritmikus programozási feladatot foglal magába. Akik a legjobban teljesítik a feladatot felvételt nyerhetnek az egyetem Adattudomány és szoftverfejlesztés (Data Science and Software Development) alapdiplomás képzésére.Ráadásul akár teljes ösztöndíjjal, melyben nemcsak a képzési díjat, de a lakhatást és az étkezést is térítésmentesen biztosítja az egyetem a képzés teljes ideje alatt.A tehetséges fiatalok közül többen is elnyerhetik a teljes vagy részleges ösztöndíjat.

Az online kihívás több fordulóból áll, a résztvevők a március 23-29. között zajló gyakorlási forduló során ismerkedhetnek meg a programozási környezettel. A fő versenyre március 30-án kerül sor és 4 órán át tart.

A korábban STAR Contest néven futó próbatételt három éve rendezik meg, és eddig 82 ország több mint 1 600 fiatalja próbált rajta szerencsét.

Az idei évben Constructor Open Cupra átkeresztelt szellemi erőpróbán korra, végzettségre vagy tudásszintre való tekintet nélkül lehet jelentkezni, azonban a fentebb már említett BSc-képzésre azok nyerhetnek ösztöndíjat, akik az alábbi három kritérium valamelyikének megfelelnek:

  • középiskolát végzett személy
  • jelenleg végzős középiskolai tanuló
  • Jelenleg másik egyetemre jár, kredittel már rendelkezik, még nincs befejezett két féléve, nappali tagozatos hallgatóként
  • Az angol nyelvtudás szintén alapelvárás a posztgraduális tanulmányok folytatásához.

Az egyetem rektora, Thomas Auf der Heyde kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar diákokat is segítsék, hiszen az egyetemen korábban is voltak, és jelenleg is tanulnak magyarok.Az ösztöndíjat az iparág egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, a JetBrains is támogatja, így a diákok a képzés végén akár potenciális állásajánlatot is kaphatnak.

Az egyetem rektora március 7-ei budapesti látogatása során az Oktatási Minisztérium illetékeseivel is találkozott, hogy megvitassák a felsőoktatás és az iskolai oktatás digitalizálásának keretében történő lehetséges együttműködést. Átbeszélték az együttműködések lehetőségét a magyar egyetemek és a Constructor Egyetem között, valamint a Constructor csoport egyéb témáit: informatikai szakemberek oktatása és szoftveres megoldások a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek oktatásához.

További találkozókra is sor került Budapesten a Constructor öregdiákjaival, valamint Magyarország egyik vezető egyetemével. A fő témák egyike a Constructor Open Cup 2023 volt.

„Magyarország egy olyan ország, ahol rengeteg tehetséges fiatal van. Innovációs múltjával, az informatikai szakemberek széles körével és kiemelkedő egyetemeivel nagyszerű együttműködő partner lehet” – nyilatkozta Thomas Auf der Heyde. „A Constructor Open Cup szintén egy izgalmas lehetőség a magyar diákok számára, hogy megmutassák tehetségüket, és lehetőséget kapjanak arra, hogy Németország egyik legjobb egyetemén, a Constructor Egyetemen tanulhassanak.”

További információk a versenyről és az ösztöndíj-lehetőségekről:https://constructor.university/programs/undergraduate-education/data-science-software-development/dssd-financihttps://constructor.university/programs/undergraduate-education/data-science-software-development/dssd-financing

A Constructor Egyetemről:

Egy élénk és sokszínű nemzetközi közösség. Tudományos kiválóságot nyújt, biztosítva a legmagasabb színvonalú kutatást és oktatást. A diákok képesek lesznek arra, hogy a tudás és a tudomány segítségével megoldják a világ sürgető kihívásait. A Constructor Egyetem egy első osztályú, angol nyelvű magánegyetem. 2001-ben alapították, és több mint 25 tudományos program és PhD-program széles választékát kínálja. A Constructor ökoszisztéma a németországi Brémában található egyetemet és a svájci Schaffhausenben található intézetet foglalja magában.

Több mint 110 nemzet, több mint 1 800 diákja egyedülálló interdiszciplináris, alapozó elméleti és gyakorlati oktatásban részesül az egyetemen. Egy pezsgő vállalkozói kultúrával gazdagítva, amely felkészíti a fiatal szakembereket a munkaerőpiacon való boldogulásra. Több mint 6 000 öregdiákunkkal világszerte közösségünk folyamatosan növekszik – 2022-ben regisztráltuk a valaha volt legnagyobb létszámú csoportot.

A kutatásközpontú kari projekteket a Német Kutatási Alapítvány és az Európai Unió kutatási és innovációs keretprogramja, valamint a világ vezető vállalatai finanszírozzák.

A Constructor ökoszisztéma partnerkapcsolatai magas rangú egyetemekkel, mint a Carnegie Mellon, a Genfi Egyetem vagy a Szingapúri Nemzeti Egyetem Számítástechnikai Kara, valamint olyan technológiai vállalatokkal, mint az Anisoprint, a JetBrains és a ChemDiv, számos előnyt jelentenek az egyetemnek.

A Constructor egy olyan globális intézmény, amely a tudomány, az oktatás és a technológia segítségével igyekszik megoldani a világ fő kihívásait. Az egyetem mellett az ökoszisztéma több olyan for-profit szervezetre támaszkodik, amelyek technológiai infrastruktúrákat és megoldásokat, egész életen át tartó oktatási programokat, tanácsadói szolgáltatásokat és finanszírozást nyújtanak: Alemira by Constructor, Rolos by Constructor, Constructor Learning és Constructor Capital.

További információk: www.constructor.university 
Facebook | Youtube | Twitter | Instagram | LinkedIn

A szerzőről