MEGÉRKEZETT A VADONATÚJ ASUSTOR AS54 SOROZAT!

3 min read

Még nagyobb tárhely és még gyorsabb teljesítmény!

2023 augusztus 9., Tajpej, Tajvan – Az ASUSTOR bemutatta a Nimbustor 2 Gen2 és a Nimbustor 4 Gen2 modelleket. A vadonatúj, játékra tervezett AS54 sorozat számos fejlesztést tartalmaz a lenyűgöző teljesítmény és kiváló ár-érték arány kombinációja érdekében.

Az AS54 sorozat az Intel legújabb 10 nm-es Celeron N5105 négymagos processzorával érkezik, amely akár 2,9 GHz-es turbó órajelre is képes. Az N5105 31%-os teljesítménynövekedést nyújt az előző generációs Celeron processzorokhoz képest, továbbá a 4 GB DDR4-2933 RAM akár 20%-kal nagyobb teljesítményt biztosít, mint a DDR4-2400.

Az AS54 újdonsága, hogy négy M.2 foglalattal rendelkezik az NVMe SSD-k számára. Ezek a bővítőhelyek a PCIe 3.0-t használják, hogy villámgyors olvasási és írási sebességet biztosítsanak. A telepített M.2 SSD-k használhatók rendszertárolóként, gyorsítótárként vagy akár mindkét célra, amelyek jelentősen megnövelik a különböző típusú köteteken tárolt adatok elérési sebességét. Ez a funkció az AS54 sorozatnál a maximális sebesség és kapacitás kettős előnyét biztosítja.

Az AS54 sorozat két 2,5 Gigabites hálózati porttal is rendelkezik, amelyek támogatják a link aggregálást és a többcsatornás SMB-t az akár 5 Gbps kombinált sebesség elérése érdekében. Visszafelé kompatibilisek a Gigabites és 100 Megabites Ethernettel, és akár 576 MB/s-os olvasási és 566 MB/s-os írási sebességet biztosítanak a többcsatornás SMB használata esetén. Az AS54 három USB 3.2 Gen 2 x1 porttal érkezik akár 10 Gbps teljesítményt kínálva, ami az USB 3.2 Gen 1 x1 sebességének a duplája. Az AS54 USB-portjainak akár 10 Gbps-os teljesítménye javítja az átviteli sebességet külső meghajtók és külső SSD-k használatakor. Az AS54 támogatja a 10 bites 4K H.265 dekódolást az iGPU-n keresztül, valamint a videokimenetet és -lejátszást a beépített HDMI-porton keresztül, így az AS54 tökéletes választást jelent otthoni szórakozáshoz és szerkesztési munkákhoz egyaránt.

Az új Nimbustor modelleken az ASUSTOR saját operációs rendszere, az ADM 4.2 fut, amely számos fejlesztést biztosít a további funkciók és a stabilitás terén. Az új gyors útmutatási funkció intuitív és felhasználóbarát, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gyorsan megértsék az ASUSTOR NAS alapvető és új funkcióit, beleértve a fájlok megosztásához tervezett kétirányú megosztási hivatkozásokat, a MyArchive-ot és az összes új automatikus be- és leválasztási funkciót, a DNS Challenge formátumot és a WireGuard VPN kliensekek támogatását.

Az ár/teljesítmény arányára összpontosítva az AS54 sorozat megduplázta a maximális támogatott memória méretét és az USB-teljesítményt az AS52 és AS53 sorozathoz képest. A díjnyertes ház továbbfejlesztett verziója extra hőelvezető nyílásokkal rendelkezik, amelyek nemcsak segítik az M.2-es eszközök által termelt hő elvezetését, de közben kiváló megjelenést is kölcsönöznek az eszköznek. Ez segíti a túlmelegedés megelőzését a és megnövelni az SSD-k élettartamát, így megbízható és nagy teljesítményű asztali NAS-megoldást biztosítva a felhasználóknak.

A Nimbustor 2 Gen2 449 eurós, míg a Nimbustor 4 Gen2 629 eurós ajánlott fogyasztói árral kerül forgalomba.

További információért, kérjük, látogass el az alábbi oldalakra:
• NIMBUSTOR 2 Gen2 (AS5402T)
• NIMBUSTOR 4 Gen2 (AS5404T)

Forrás:
https://www.asustor.com/hu/news/news_detail?id=30817
https://www.asustor.com/en-gb/news/news_detail?id=30807

A szerzőről