MEGJELENT AZ ADM 4.2 – AZ ASUSTOR OPERÁCIÓS RENDSZER LEGÚJABB VERZIÓJA

4 min read

2023. február 24. – Az ASUSTOR bejelentette az operációs rendszerének legújabb verzióját, az ADM 4.2-őt. A frissített rendszer megerősíti a tárolóterület-felhasználásának kezelését és felügyeletét, hogy a NAS stabil és gyors maradjon. 

Továbbfejlesztett megosztási linkek 
A megosztási linkeken keresztül mostantól nemcsak a NAS-on tárolt adatok oszthatók meg másokkal letöltés céljából, hanem a fájlok feltöltését is lehetővé teszik. Az új megosztási linkekkel a barátok, a családtagok vagy akár az ügyfelek is megoszthatják veled fájljaikat. Mivel a funkció a beállításokban engedélyezhető, így a fogadó félnek nincs szüksége Asustor fiókra a feltöltéshez. Az ADM 4.2 új megosztási linkjeivel még egyszerűbbé válik a fájlmegosztás. 

DNS Challenge: egyszerűbb Myasustor.com használat 
A myasustor.com DNS Challenge támogatása még egyszerűbbé teszi a biztonságos csatlakozást a NAS-hoz. A 80-as portot nem kell többé továbbítani a Let’s Encrypt tanúsítványokhoz. A myasustor.com IPv6-támogatással is bővült. Az ADM 4.2 frissíti a régi Let’s Encrypt tanúsítványokat a myasustor.com számára a DNS Challenge támogatásával, amely megkönnyíti és felgyorsítja a tanúsítványok naprakészen tartását. 

Biztonságosabb és egyszerűbb ütemezett MyArchive biztonsági mentések 
Az ADM mostantól támogatja a MyArchive meghajtók automatikus fel- és lecsatlakoztatását, amikor fontos adatokról biztonsági mentést készítesz egy ASUSTOR NAS-ról egy MyArchive meghajtóra. Az ADM automatikusan csatlakoztat egy MyArchive-ot a biztonsági mentés megkezdésekor, és automatikusan kiadja a MyArchive-meghajtót a folyamat befejezése után. Amellett, hogy minden eddiginél egyszerűbbé teszi a 3-2-1 biztonsági mentés végrehajtását, a MyArchive meghajtók átfogóbb védelmet élveznek a különféle fenyegetésekkel szemben. 

Teljesen új gyors útmutató 
A teljesen új kialakítással rendelkező gyors útmutató javítja az ADM alapvető funkcióinak magyarázatát. A gyors útmutatóban történő navigálás közben mostantól a beállítások testre szabhatók vagy módosíthatók közvetlenül a gyors útmutatóban, így intuitív módon navigálhatsz a beállítások között és értheted meg az ASUSTOR NAS funkcióit. 

Okosabb stabilitás 
Amikor a rendszer tároló kapacitása megközelíti a 100%-ot, a rendszer teljesítménye és stabilitása csökkenhet. Az ADM megerősíti a rendszer tárolóterület-használatának kezelését és felügyeletét, hogy a NAS stabil és gyors maradjon. Miután a használati arány megközelíti a 95%-ot, a Snapshot Center az ADM-ben található egyéb stabilitási intézkedéseken túlmenően egy olyan opciót ad hozzá, amely a régebbi, nem zárolt kötetpillanatképek törlésével megakadályozza a tárhely teljes felhasználását az adatok integritásának megőrzése érdekében, miközben fenntartja a rendszer stabilitását. 

*A kötetpillanatképek rendszerkövetelményei: AS31, 32, 40, 52, 53, 61, 62, 63, 64, Lockerstor, Lockerstor Gen2, Lockerstor Pro 

WireGuard 
Az ADM 4.2 bemutatja a WireGuard klienst, amely egy újabb és hatékonyabb VPN protokoll. A WireGuard VPN-eket egyre inkább támogatják a VPN-szolgáltatások az egész világon, valamint csökkentik a sebesség- és késleltetési veszteségeket a NAS-on történő VPN-szolgáltatásokat használata során.  

Megjegyzések: 

  • Az ASUSTOR azt javasolja, hogy a frissítés előtt készíts biztonsági mentést a fontos adatokról. 
  • Az ADM 4.2 telepítése után már nem lehet visszaváltani egy korábbi verzióra. 
  • A legjobb élmény és a maximális kompatibilitás érdekében frissítsd az App Central alkalmazásokat az ADM 4.2 verzióra történő frissítés után. 

További információ az AMD 4.2-ről: https://www.asustor.com/adm/adm4_2 
Az AMD 4.2 letöltéséért, kérjük látogass el az alábbi oldalra: https://www.asustor.com/services/downloads 

A szerzőről