QNAP BEMUTATTA AZ INTEL® CELERON® NÉGYMAGOS PROCESSZOROKKAL FELSZERELT, ÚJ TS-X64 2,5 GBE NAS-RENDSZERT

4 min read

Az új megoldás M.2 SSD gyorsítótárazással és a PCIe Gen 3 bővíthetőséggel is rendelkezik a nagy sebességű fájlátvitel és a virtualizációs alkalmazások felgyorsításához

A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora bejelentette a 4-lemezes TS-464  www.qnap.com/go/product/ts-433 és a 6-lemezes TS-664 https://www.qnap.com/go/product/ts-664 négymagos- magos 2,5 GbE NAS rendszereket, amelyeket a kifejezetten a szakemberek és az irodai felhasználók igényeikhez terveztek. Az M.2 NMVe SSD foglalatokat, a PCIe Gen 3 bővíthetőséget, a 2,5 GbE csatlakozást és 4K HDMI-kimenetet támogató TS-x64 nemcsak a QM2 kártyák beszerelését teszi lehetővé az M.2 SSD gyorsítótárazás engedélyezéséhez, hanem képes megjeleníteni a virtuális gépek tartalmát, valamint zökkenőmentes multimédiás lejátszást biztosít. A TS-x64 támogatja a Pillanatkép https://www.qnap.com/go/software/snapshots funkciót is, amely hatékony védelmet kínál a zsarolóvírus-fenyegetésekkel szemben. 

„Az Intel® Jasper Lake Celeron® négymagos processzorral, valamint a 2,5 GbE hálózattal, az M.2 PCIe Gen 3 és a PCIe Gen 3 bővítőhelyekkel a QNAP legújabb Ts-x64 megoldásai csúcstechnológiás hardveres felszereltséget biztosítanak a nagy sávszélességű adatátvitel és virtualizációs alkalmazások támogatásához” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója. 


„Már alig várjuk, hogy a legújabb Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzorokkal felszerelt új QNAP NAS rendszerek segítségével kis- és középvállalkozások megtapasztalhassák a processzor rugalmas I/O-képességeinek és teljesítményének előnyeit az erőforrásigényes alkalmazások használata során” – tette hozzá Jason Ziller, az Intel Corporation ügyfélkapcsolati részlegének vezérigazgatója. 

A TS-x64 egy Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzoral (Turbo Boost 2,9 GHz-ig), Intel® AES-NI titkosítási motorral és akár 16 GB dual-channel memória támogatással rendelkező készülék. A TS-x64 továbbá két 2,5 GbE porttal, két USB 2.0 (480 Mbps) és két USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) porttal is fel lett szerelve, amelyek nagy sebességű adatátvitelt és biztonsági mentést tesznek lehetővé. Az M.2 PCIe Gen 3 foglalatokkal pedig a TS-x64 lehetővé teszi a gyorsítótár használatát vagy az SSD tárolókészletek létrehozását a jobb teljesítmény biztosítása érdekében. A TS-x64 mindezek mellett egy PCIe Gen 3 bővítőhellyel is rendelkezik, amely lehetővé teszi egy 10 GbE hálózati kártya vagy egy egy QM2 kártya https://www.qnap.com/go/product/series/interface-cards telepítését az NVMe SSD gyorsítótárazás vagy a Qtier engedélyezése érdekében. A TS-x64 tárolókapacitása egyszerűen bővíthető további TL és a TR bővítőegységek https://www.qnap.com/go/product/series/expansion csatlakoztatásával. 

 Az TS-x64 a legújabb QTS 5.0 operációs rendszerrel https://www.qnap.com/qts/5.0/ érkezik, amely több funkciókban gazdag otthoni és üzleti NAS alkalmazásokat tartalmaz: a HBS (Hybrid Backup Sync) hatékony helyi/távoli/felhő biztonsági mentési feladatokat valósít meg; a blokkalapú pillanatképek megkönnyítik az adatok védelmét és helyreállítását, valamint hatékony biztonsági megoldást nyújtanak zsarolóvírus-fenyegetésekkel szemben; a HybridMount felhőalapú tárolási átjárók létrehozását teszi lehetővé, amelyek integrálják a privát és nyilvános felhőalapú tárolást és engedélyezik a helyi gyorsítótárazást; a Virtualization Station és Container Station segítséget nyújt a virtualizációs alkalmazások futtatásában; a QVR Elite https://www.qnap.com/go/software/qvr-elite pedig egy élvonalbeli intelligens felügyeleti rendszer telepítéséhez kínál megoldást. A kiberfenyegetések elleni küzdelem elősegítése érdekében a TS-x64 támogatja a többlépcsős hitelesítést, a QVPN-t (WireGuard® támogatással https://www.qnap.com/go/software/qvpn-service, a Malware Remover-t és Security Counselor-t, hogy ezzel is javítsa a NAS rendszer biztonságát. Az otthoni felhasználók emellett multimédiás alkalmazások széles választékát használhatják (beleértve a Plex®-et), így könnyedén streamelhetik médiatartalmaikat egy másik készülékre a hálózat segítségével, vagy a beépített HDMI portnak köszönhetően egy közvetlenül csatlakoztatott kijelzőn is megjeleníthetik kedvenc multimédiás fájljaikat. 

Legfőbb tulajdonságok

TS-464-4G(https://www.qnap.com/go/product/ts-464): 4 x 3,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s meghajtórekesz, 4 GB DDR4 memória

TS-664-4G(https://www.qnap.com/go/product/ts-664): 6 x 3,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s meghajtórekesz, 4 GB DDR4 memória

Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzor (Turbo Boost 2,9 GHz-ig); DDR4 SODIMM dual-channel memória (maximum 16 GB-ot támogat); gyorsan cserélhető 2,5/3,5 hüvelykes SATA 6 Gps HDD/SSD meghajtórekeszek; 1 x M.2 2280 PCIe Gen 3 x 1 foglalat, 1 x PCIe Gen 3 x2 foglalat; 2 x 2,5 GbE RJ45 port, 1 x HDMI 2.0 4K 60Hz kimenet; 2 x USB 3.2 Gen 2 port, 2 x USB 2.0 port 

További termékinformációért, kérjük, látogass el a http://www.qnap.com/ oldalra. 

A szerzőről