SYNOLOGY DISKSTATION MANAGER (DSM) 7.1

4 min read

Tajpej, Tajvan – 2022. Június 7. – A Synology ma bejelentette, hogy általánosan elérhetővé vált a DiskStation Manager (DSM) 7.1. A jelentős funkcióbővítésnek számító DSM 7.1 két fontosabb frissítést is tartalmaz a számos kisebb frissítés mellett: egy régóta várt funkció, amely lehetővé teszi a teljes rendszer átfogó biztonsági mentését és a megosztott mappák összevonását – így több, különböző fiók alatti Synology NAS/SAN is hozzáférhet ugyanazokhoz a megosztott mappákhoz.  

„ Becsléseink szerint több mint 5 millió aktív DSM-rendszer van telepítve privát felhőként, biztonsági mentési szerverként, felügyeleti szerverként stb.” – mondta Shamrock Ko, a rendszertermék-kezelésért felelős csapat vezetője. „A 7.0-s verzióval kialakított szilárd alapokra építve mostantól a platform mindennapi használata során az ügyfeleink által azonosított konkrét kihívások kezelésével az ügyfélélmény javítására összpontosíthatunk.” 

Alapvető tárolási újítások

A DSM 7.1 kulcsfontosságú fejlesztéseket vezet be a tárkezelési gyakorlatban. Mostantól lényegesen egyszerűbb lett az adatok megosztása több, különböző helyen lévő Synology NAS/SAN között. A megosztott mappák összevonása SMB DFS segítségével hoz létre szimbolikus kapcsolatokat a több Synology egységen lévő megosztott mappák között, így több Synology SMB fájlszervert jelenít meg a hálózaton egyetlen nagy portálmappaként. 

Teljes körű rendszervédelem

A DSM 7.1 bevezeti a teljes rendszer átfogó, operációs rendszer nélküli biztonsági mentését. A Synology Active Backup for Business segítségével a teljes Synology rendszer másolási és replikálási lehetősége jelentős mértékben csökkenti a helyreállítási időcélt (RTO) a teljes meghibásodás esetén. A teljes rendszert visszaállító funkció emellett gyors és kényelmes módot kínál az azonos konfigurációjú rendszerek telepítésére. 

A felhasználói felület frissítései és teljesítményjavítás

A 7.0-s verzióban még optimálisabb az új felhasználói felület, mivel a háttérfeladatok a rendszergazdák számára is jól átlátható módon kerültek összevonásra. Ez nagyobb átláthatóságot biztosít a rendszerben zajló eseményekről még különböző felhasználói fiókoknál is. A Synology High Availability szolgáltatás magas rendelkezésre állású klasztereinél a felhasználók mostantól a Tároláskezelő egyetlen példányából tekinthetik meg és kezelhetik mindkét rendszer meghajtóit az egyszerűbb karbantartás és felügyelet érdekében.

Ami a teljesítményt illeti, a DSM már régóta támogatja a flashalapú gyorsítótárazást a véletlenszerű I/O-teljesítmény költséghatékony növelése érdekében. Az új verzió tovább takarékoskodik az SSD gyorsítótárazással, mivel egyszerre több tárolókötetet is képes gyorsítani.

Az ökoszisztéma egészére kiterjedő fejlesztések  

A Synology számos jelentős fejlesztést vezet be az alkalmazások és a szolgáltatások területén is. 
Active Backup for Business: sávszélesség-szabályozás, bővített felügyeleti és jelentéskészítési funkciók, és DSM biztonsági mentések támogatása 
Active Insight: bejelentkezések és Hyper Backup-feladatok állapotának központi felügyelete 
Synology C2 Hybrid Share: C2 szerveroldali pillanatfelvételek a Synology Drive által biztosított helyi fájlverzió mellett a könnyebb helyreállítás érdekében 
Directory Server: írásvédett tartományvezérlők támogatása a telepítés biztonságának és rugalmasságának javítása érdekében 
Synology Drive: kibővített indexálási képességek, megújult mobil felhasználói élmény és tovább javított felügyeleti/auditálási képességek 
MailPlus: Virtual DSM támogatása, kibővített kezelési lehetőségek, illetve importálási/áttelepítési fejlesztések 
Virtual Machine Manager: tárolási I/O-teljesítmény javítása és QoS-funkciók 

Elérhetőség 
A DSM 7.1 nyilvános fázisba lépett, és már a Synology rendszerekre telepítik. Tudjon meg többet az új funkciókról 

A szerzőről