A STEELSERIES BEMUTATJA A JÖVŐ GAMER MIKROFONJAIT: ALIAS MIKROFON TERMÉKCSALÁD A SONAR EREJÉVEL

7 min read

A SteelSeries Alias mikrofoncsaládja a Sonar for Streamers erejével tökéletes streaming élményt nyújt

A SteelSeries, a gaming- és esport perifériák világelső gyártója ma bemutatta legújabb termékcsaládját és az első olyan mikrofonmegoldását, amely kifejezetten gamereknek készült. A több mint 20 éves tervezési és mérnöki szakértelemmel rendelkező, a gamerek problémáinak megoldására és minden játékmenet dicsőségessé tételére szakosodott első számú prémium gaming audio márka bemutatja az Alias mikrofonokat a Sonar for Streamers erejével. Most „végre a gamereknek is van hangjuk”.

Amikor a játékosok streamelnek, megelevenednek, mozognak gamingfelszerelésük és csataterük körül, féktelen izgalommal és lelkesedéssel kiabálnak, elmesélik a játékmenetet, valamint történeteket adnak elő stílusosan és személyes hangnemben. A piacon lévő mikrofonok jelenlegi kínálata nem felel meg ezeknek az igényeknek, és nem teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy dinamikusak legyenek, míg az Alias mikrofonok megteremtik azt a szabadságot és valódi hatótávolságot, amire a gamerek vágynak. Mások már mutattak be 4 az 1-ben mikrofonmegoldásokat, de egyiknek sem a mesterei.

Streamelni és tartalmat gyártani egyszerre nem könnyű. A hírolvasók az adásra koncentrálhatnak, mert egy egész stáb áll rendelkezésükre annak elkészítésében. De a streamerek általában egyedül csinálják mindezt. A megvalósítás három éve alatt a SteelSeries felvette a harcot a status quóval, hogy megoldást találjon erre a fájó pontra, létrehozva a tökéletes mikrofonrendszert a gamereknek és a streamereknek, ami megkönnyíti az egyidejű tartalomgyártást és streamelést. A hardver és a szoftver kettős erejével a streamerek professzionális hangzást érhetnek el anélkül, hogy profik lennének. Ezentúl bármely gamer úgy szólhat, mintha egy profi stúdióban lenne, akárcsak kedvenc profi streamerei és tartalomgyártói.

„Sokak számára a játék nemcsak egy időtöltés, hanem szenvedély és életstílus, így a legjobb perifériák használatával garantálják, hogy az élmény minden alkalommal lenyűgöző legyen” – nyilatkozta Ehtisham Rabbani, a SteelSeries elnök-vezérigazgatója. „A SteelSeries évtizedek óta ugyanolyan szenvedélyesen törekszik az innovatív, kategóriájában vezető termékek piacra dobására, mint amennyire a gamerek magára a játékra. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonok megjelenésével a jelenkor gamereinek, streamereinek és tartalomgyártóinak képességeit erősítjük, és lehetővé tesszük a jövő generációinak, hogy nagyszerű streameket és tartalmakat hozhassanak létre az elkövetkező években.”

A nagyobb jobban szól. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonok egyedi építésű 1 hüvelykes, kondenzátoros kapszulával rendelkeznek, ami háromszor akkora, mint a hagyományos mikrofonkapszulák, hogy hibátlanul rögzítse minden gamer hangját, míg a finomított hangolású kardioid kapszulaminta egy buborékszerű befogási területtel minimalizálja a háttérzajt. Ez megfelel a broadcast- és hangstúdiókban használt hangmintának, valamint ez az optimális megoldás a pontos és hatásos énekhanghoz – a streameléshez csak erre van szükséged. Egészítsd ki egy egyedi építésű rezgéscsillapítóval, ami elnyeli a rázkódásokat, és lehetővé teszi a gamereknek, hogy megelevenedjenek a streamek során! Az alkotóelemek összessége egy letisztult, áramvonalas mikrofonváz, amelyet kifejezetten gamereknek terveztek.

Az Alias mikrofonház életre keltéséhez a SteelSeries egy nagy teljesítményű turbómotort fejlesztett ki, ami Sonar for Streamersként ismert. Ez az ingyenes, stúdióminőségű szoftvercsomag egy all-in-one hangstúdiót biztosít a gamereknek, és lehetőséget nyújt mindenre, amire egy streamernek szüksége lehet a kiváló hangminőségű produkcióhoz. A streamerek használhatják a független 10 sávos parametrikus ekvalizert előre meghatározott közvetítési beállításokkal a mélyebb hangokért, az audio-útválasztásért, a precíziós hangolásért és a keverésért, valamint a ClearCast AI-zajszűrést, hogy még a legzajosabb szoba is úgy hangozzon, mint egy hangstúdió. Az olyan profi szoftveres keverőeszközök, mint a Compressor és a Limiter, szükségtelenné teszik a további audioprogramok vagy pluginek használatát. A Sonar kompatibilis a népszerű videóközvetítő szoftverekkel (OBS, Streamlabs stb…), és a képkockasebesség visszaesésének elkerüléséért a GPU helyett a CPU-t használja.

E két egység egyesítésével (Alias mikrofonok és Sonar for Streamers) a tökéletes broadcast minőség, tisztaság és vezérlés együttesen teszi még magasabbra a lécet a gamereknek és streamjeiknek. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonsorozat kétféle változatban kapható:

Alias – Hangminőség és sokoldalúság kombinálva.
A gamingre átcímkézett, polcon elérhető, hagyományos mikrofonok ideje lejárt. Végre itt van – egy teljes mértékben gamingre és streamingre szánt mikrofon. Az Alias , amit a Sonar for Streamers kelt életre az első olyan mikrofon, amelyet az alapoktól kezdve kifejezetten gamereknek terveztek, hogy olyan profin szóljon, mint egy 24bit/48kHz-es, broadcast minőségű mikrofon, ami a gamerek hangjának minden részletét rendkívül pontosan érzékeli. Javíts azonnal a streameken és a tartalmakon tiszta, erőteljes hangzással, hogy megragadd a közönséget! Hogy a játékosok menet közben is informálva legyenek, az Alias mikrofon megjeleníti a hangerőre vonatkozó információkat egy 5 fokozatú LED-indikátorral, amely egy jól látható piros „X”-re vált, ha a streamerek le vannak némítva. A valós idejű mikrofonfelügyelet vezetékes fejhallgatóval is lehetséges, a beépített alsó RGB-világítás és az 5 fokozatú LED pedig 16,8 millió RGB-színt kínál streamer setupod személyre szabásához. Olyan egyszerű, mint a Plug & Play, akárcsak az Alias USB-n keresztül történő csatlakoztatásával egy PC-hez. A gamerek kényelmesen szabályozhatják a bemeneti erősítést, a némítást és a fejhallgató hangerejét, sőt, egy 3,5 mm-es kábellel csatlakoztathatnak egy Nova sorozatú headsetet is.

Alias Pro – A legkiválóbb streamer mikrofon gamereknek.
A Sonar for Streamerst használó Alias Pro egy broadcast minőségű XLR-mikrofon, amely rendkívüli pontossággal érzékeli a felhasználó hangjának minden részletét, míg a kiegyensúlyozott XLR-rendszer előerősítővel és 48 V-os fantomtáppal csökkenti a zajt és az interferenciát, hogy tiszta és erőteljes 24bit/48kHz-es hangot biztosítson. A gamerek felturbózhatják tartalomgyártási képességeiket az XLR Stream Mixerrel, egy professzionális szintű vezérlőállomással, amely XLR-erősítést és hangkeverésvezérlést kínál bármilyen számítógéphez. A SteelSeries egy újabb újdonságot mutat be a gamingben az innovatív StreamMixerrel, amely két USB-portot használ a Sonar szoftverrel, hogy támogassa a tartalomgyártók két PC-s streamelését. Az egyszerű keverés érdekében az Alias Pro Drag ‘n’ Drop audio útválasztási funkcióval rendelkezik, ahol a streamerek akár öt hangcsatornát is átirányíthatnak és keverhetnek, és egyenként állíthatják be azokat, hogy tökéletes élményt nyújtsanak közönségüknek. A gamereknek gyors és egyszerű hozzáférésre van szükségük a vezérlőkhöz, és az olyan alapvető hangbeállításokhoz, mint a mikrofonerősítés és -némítás, amelyek karnyújtásnyira vannak. A streamerek személyre szabhatják a hangszabályzó és gombok hozzárendelését is, hogy bizonyos hangcsatornákat keverhessenek vagy elnémíthassanak, valamint felügyelhetik a hangerőszinteket és a némítás állapotát az egyedi tervezésű LED-indikátorokkal, miközben a streamre koncentrálnak. A hangerőszabályzó fénye zöldről pirosra vált a bemeneti szint figyeléséhez, míg az RGB-hangulatvilágítás kiegészíti a setupod.

A gamereknek többé nem kell beérniük átlagos mikrofonokkal. A Sonar for Streamerst használó Alias és Alias Pro mikrofonok már elérhetők a SteelSeries.com weboldalon és a kiskereskedőknél világszerte az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon:

  • Alias mikrofon – USA 179,99 USD | EU 199,99 EUR | APAC 199,99 USD
  • Alias Pro mikrofon – USA 329,99 USD | EU 349,99 EUR | APAC 349,99 USD
  • SteelSeries Boom Arm – USA 99,99 USD | EU 99,99 EUR | APAC 99,99 USD
  • SteelSeries Sonar For Streamers – Ingyenes letölthető: SteelSeries.com/gg/sonar-for-streamers

Content

A szerzőről