ENERGIAINFLÁCIÓ ELLENI KÜZDELEM AZ ASUSTOR-RAL

5 min read

2022. december 19., Tajpej, Tajvan – Európában az elszálló energiaárak, Észak-Amerikában a magas infláció miatt mára elengedhetetlen, hogy pénzt takarítsunk meg és csökkentsük a költségeket. Az ASUSTOR NAS kiváló hardvere hatékony szoftverrel kombinálva kevesebb energiát fogyaszt és pénzt takarít meg. Az ADM biztosítja, hogy az ASUSTOR NAS nemcsak használat közben energiahatékony, de az ASUSTOR funkcióinak kihasználása esetén még alacsonyabb az energiafelhasználása.

S3 alvó üzemmód
Az ASUSTOR NAS azzal kezdte az energiatakarékosság iránti elköteleződését, hogy tíz évvel ezelőtt bemutatta a világ első hálózati tárolóeszközeit, melyek támogatták az S3 alvó üzemmódot és a távoli parancsra történő azonnali ébresztést. Ha egy ideig tétlen állapotban van a NAS, a rendszer automatikusan alvó üzemmódba lép, aminek köszönhetően energiát és pénzt takarít meg, miközben az adatok könnyen hozzáférhetők maradnak.

Wake on LAN és Wake on WAN
A Wake on LAN megkönnyíti az ugyanazon a hálózaton lévő alvó vagy kikapcsolt állapotban lévő NAS felébresztését, a Wake on WAN pedig segíti az adatok elérését távolról a csatlakoztatott router portjainak konfigurálása nélkül.
A Wake on LAN és Wake on WAN használatához nincs szükség speciális felszerelésre. A NAS felébresztéséhez használd az ASUSTOR telefonokhoz és táblagépekhez készült alkalmazásait, míg az EZ Connect for Windows applikációval a PC-k esetében érheted el ugyanezt a funkciót! Amennyiben a NAS kikapcsolt állapotban van, nemcsak kevésbé sebezhető a rosszindulatú programokkal és támadásokkal szemben, hanem energiát is takarít meg, miközben az adatok ugyanolyan könnyen hozzáférhetőek és egyaránt biztonságban is vannak.

Energiagazdálkodási ütemezés, HDD-hibernálás és LED-beállítások
Még több energiát szeretnél megtakarítani? Ütemezd be a NAS automatikus kikapcsolását, amikor biztosan tudod, hogy nem fogod használni, valamint az automatikus bekapcsolást, amikor szükség van rá. Például hétköznapokon a 23:00 órakor történő leállítás vagy hibernálás, valamint a hétvégén történő kikapcsolás elősegíti az energiatakarékosságot. A leállítás végrehajtását követően a teljesen energiatakarékos üzemmód rengeteg energiát takarít meg.
Vegyük például az újonnan megjelent Lockerstor Gen2 sorozatot! A 24 órás használathoz képest, a NAS napi 16 órára történő kikapcsolásának ütemezésének beállításával, a teljes napi energiafelhasználás 67%-át takaríthatjuk meg. Feltételezve, hogy 0,60 €-ba kerül egy kWh, a NAS átlagosan napi 16 órán keresztül történő kikapcsolása akár 170 € megtakarítást jelenthet évente, bár ez a működési idő tekintetében változhat. Az energiatakarékosság mellett a NAS kikapcsolásának ütemezése meghosszabbíthatja a merevlemezek élettartamát, csökkentheti a támadások valószínűségét és az adatvesztés kockázatát. Továbbá, még abban az esetben is, ha a NAS bekapcsolt állapotban van, az ADM intelligensen kikapcsolhatja a merevlemezeket az energiatakarékosság és a hosszú élettartam érdekében. Szeretnél még több energiamegtakarítást elérni? Az ADM lehetővé teszi a LED fényerejének szabályzását is, hogy még több energiát takaríts meg.

MyArchive – Energiatakarékosság a ritkán használt adatok esetében
Ha olyan adataid is vannak, amelyeket ritkán használsz, futtasd a MyArchive alkalmazást ahelyett, hogy új merevlemezeket adnál hozzá NAS-hoz vagy számítógépedhez! A MyArchive meghajtók a leválasztásuk esetén nem használnak energiát, megtakarítva ezzel azt, amit egyébként elhasználnánk.

Környezetbarát és hűvös
Az ASUSTOR közép-/felsőkategóriás NAS-eszközét fém burkolatokkal és tálcákkal tervezték, hogy elősegítsék a hőelvezetést. Ez az extra hőelvezetés csökkenti a ventilátor terhelését, ami lehetővé teszi, hogy az ADM egyensúlyban tartsa az energiafelhasználást, a zajkibocsátást és a hőmérsékletet.

80 Plus: Kiváló hatékonyság
A Lockerstor 12R Pro és a 16R Pro csúcskategóriás szerverszintű 80 Plus Platinum tápegységeket használ a maximális hatékonyság biztosításáért, míg a vadonatúj Lockerstor 6 Gen2, Lockerstor 8, Lockerstor 10 és Lockerstor 10 Pro mindegyike 80 Plus Bronze tápegységekkel rendelkezik, ami biztosítja, hogy a NAS csak a szükséges energiát használja fel, miközben kiküszöböli a működés közben fellépő nem hatékony hőtermelést. A 80 Plus Platinum 94%-os energiahatékonysággal, míg a 80 Plus Bronze 85%-os hatékonysággal működik. 80 Plus segít pénzt megtakarítani és környezetbarát.

További információért látogass el a következő oldalra: https://www.asustor.com/!

Az ASUSTOR Inc.-ről
A 2011-ben útjára indított ASUSTOR Inc.-et az ASUSTeK Computer Inc. közvetlen befektetésével alapították. Az ASUSTOR márkanév az „ASUS” és a „Storage” szóösszerántásából jött létre. Az ASUSTOR vezető innovátor és szolgáltató a privát felhő tároló (hálózati csatolt tároló) és videó megfigyelő (hálózati videofelvevő) megoldások terén, valamint firmware, hardver és alkalmazások integrálásának fejlesztésére specializálódott. Elkötelezettek vagyunk, hogy páratlan felhasználói élményt és a lehető legteljesebb hálózati tárolási megoldásokat nyújtsuk a világnak.

A szerzőről