MEGJELENT A QNAP 16-LEMEZES TL-R1620SDC DUAL-CONTROLLERES SAS 12GB/S JBOD BŐVÍTÓEGYSÉGE

3 min read

Kiváló választást jelent a dual-controlleres QNAP NAS-okhoz és Windows szerverekhez

2021. július 21., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., Inc., a számítási-, hálózatépítés és a tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta az 3U kialakítású, 16-lemezes TL-R1620Sdc dual-controlleres SAS 12Gb/s tárolási bővítőegységet. A 12 Gbps sebességű SAS támogatással, a Broadcom® SAS DataBolt™ sávszélesség-optimalizáló technológiával, a kétutas mini-SAS kialakítással és a redundáns tápellátással a vállalatok egyaránt profitálhatnak az optimális teljesítményből és a rendszer megbízhatóságának javításából. Akár hét TL-R1620Sdc bővítőegység is összekapcsolható a daisy-chaining segítségével a dual-controlleres QNAP NAS-ok és a Windows® szerverek kapacitásának bővítéséhez, ezzel skálázhatóságot és nagy megbízhatóságot nyújtva az üzleti szempontból fontos fájlok tárolásához, a virtualizációhoz, a videófelügyelethez, közepes méretű adatközpontokhoz, valamint a multimédiás feladatokhoz.

„Az üzleti szempontból elengedhetetlen nagyvállalati környezetek esetén javasoljuk egy dual-controlleres NAS és a dual-controlleres TL-R1620Sdc JBOD használatát a megbízható és jövőbiztos skálázhatósággal rendelkező informatikai környezet alapjának létrehozásához.” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A dual-controlleres architektúra biztosítja a meghibásodások elleni védelmet a kritikus vállalati feladatok és üzleti szolgáltatások megszakítás nélküli, folyamatos működésének fenntartása érdekében.”A TL-R1620Sdc alacsony fogyasztású SAS vezérlőt használ, amelyek egyenként három Mini-SAS HD (SFF-8644) porttal rendelkeznek. Minden SAS széles port négy SAS 12Gb/s csatornát egyesít, amellyel elérhetővé teszi az akár 48 Gbps sávszélesség elérését is. A helytakarékos, rövid mélységű kialakítás megkönnyíti a telepítést szabványos vagy kis méretű szerverállványokba. A TL-R1620Sdc tizenhat 12 Gb/s vagy 6 Gb/s SAS meghajtót képes befogadni, továbbá támogatja a QNAP QDA-SA2 adaptert a 2,5 hüvelykes SATA meghatók telepítéséhez, amelyek így képesek lesznek kihasználni a kétportos SAS előnyeit, ezzel költséghatékony lehetőséget biztosítva a vállalkozások számára a tárolók bővítésére a nagy hibatűréssel rendelkező tárolási környezetekben.

A TL-R1620Sdc használható egy QES-alapú dual-controlleres QNAP NAS-sal, a Storage Manager alkalmazás pedig lehetővé teszi a JBOD tárhelyének egyszerű vezérlését, beleértve a RAID-csoportok és a tárolókészletek létrehozását, valamint a pillanatképek kezelését. A host NAS tárolókapacitása könnyedén növelhető az üzleti igények alapján, hogy megfeleljen a hatalmas méretű adatok tárolási és mentési követelményeknek.

A SAS HBA PCIe kártyákkal rendelkező Windows® szerverek csatlakozhatnak a TL-R1620Sdc-hez, az S2D (Storage Space Direct) feladatátvételi klaszterek beállítása pedig rugalmas számítási/munkaterhelési képesség-méretezést tesznek lehetővé. A QNAP JBOD Manager (2021 harmadik negyedévétől elérhető) lehetővé teszi a Windows® felhasználók számára a TL-R1620Sdc kezelését és felügyeletét, míg a haladó felhasználók az RJ45 Console Port segítségével a parancssori felületet (CLI) is használhatják.

A TL-R1620Sdc legfőbb tulajdonságai:
3U rack kialakítás, 16x cserélhető 3,5/2,5 hüvelykes SAS 12 Gbps/6 Gbps HDD vagy SSD meghajtórekesz, 550 W-os redundáns tápegység, 3x 12 GB/s SAS 3.0 (x4 Lane) Mini-SAS HD (SFF-8644) széles port minden vezérlőhöz, a csomagolásban 2x mini-SAS kábel mellékelve megtalálható.

A dual-controlleres TL-R1620Sdc bővítőegység 5 év garanciával rendelkezik. További termékinformációért, kérjük látogass el a www.qnap.com oldalra.

A szerzőről