Onyx Tab Mini C színes e-papír tablet teszt 

4 min read

Kiváló teljesítmény egy kompakt házban 

Érkezett hozzánk egy Boox gyártótól egy színes e-papír tablet, amire nagyon kíváncsiak voltunk. A Boox már 2009 óta gyárt digitális eszközöket, így a több mint egy évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött valóban fel tudják venni a versenyt a konkurens márkákkal. Nézzük mit tud a Tab Mini C! 

Dizájn és ergonómia 

A Tab Mini C egy 7,8 hüvelykes Kaleido 3 E-ink képernyővel rendelkezik, amely a fekete-fehér tartalmat 300 ppi pixelsűrűséggel, a színest pedig 150 ppi-vel képes megjeleníteni. A Kaleido 3 technológiának köszönhetően akár napfényben is élvezhetjük a kedvenc tartalmainkat, ráadásul színes kivitelben.  

Természetesen a színes jelző egy plusz, azonban ne tévesszen meg senkit, aki egy rendes tabletet szeretne kiváltani vele, ugyanis arra nem alkalmas. Nem élvezhetők igazán a videós tartalmak, azonban a színes jegyzetek készítéséhez abszolút kiváló választás. Sőt, a kijelző csökkenti a szemfáradtságot, így az olvasás sem lesz megerőltető a használatával. 

A gyártó a legkompaktabb színes e-papír táblagépének titulálja a Tab Mini C-t, ami nem véletlen. A Boox számára kiemelten fontos, hogy ne csak kompakt, hanem letisztult tervezésű termékei az eleganciát sugározzák. A Tab Mini C egy fekete színű műanyag borítással rendelkezik, amely finoman ívelt széleivel igazán letisztult formatervezésnek örvend. Ennek a kialakításnak köszönhetően pedig még ergonomikusabb fogást biztosít a gyártó, hogy hosszas kézben történő használata esetén se érezzük megerőltetőnek a tabletet. A Tab Mini C-t a mindössze 310 grammos súlyával és 194 x 136.5 x 8.3 mm-es méretével könnyedén magunkkal is vihetjük bárhová, így hasznosan tölthetjük az utazások alkalmát legyen szó akár olvasásról, jegyzetelésről vagy rajzolásról.  

Jegyzetelés új szintje 

A Tab Mini C vázlatfüzetként is tökéletesen használható, hiszen segítségével könnyedén jegyzetelhetsz, emelhetsz ki gondolatokat, vagy rajzolhatsz is, amihez 16 különböző szín áll rendelkezésedre. Rendelkezik még beépített Calendar Memo alkalmazással is, aminek segítségével összeállíthatod a teendőid listáját, emlékeztetőket állíthatsz be. A dobozban érkezik a tablet mellé egy Boox Magnetic Pen Plus ceruza is, ami megkönnyíti a jegyzetelést, valamint, ha éppen nincs rá szükségünk, akkor mágnesekkel rögzíthető a táblagép oldalához, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig kéznél van. 

Tehát a Tab Mini C-t a személyes asszisztensedként is használhatod, ami megkönnyíti a mindennapokat. Továbbá az elkészült anyagokat az Onyx Cloud szolgáltat segítségével szinkronizálhatod, ami 10 GB ingyenes tárhelyet kínál. 

Hardveres felszereltség 

A Tab Mini C fejlett nyolcmagos CPU-val és exkluzív GPU-val rendelkezik, ami a Boox Super Refresh Technology-val kombinálva fantasztikus, valóban zökkenőmentes használatot eredményez. Belső tárhelyét tekintve pedig a Tab Mini C 4 GB RAM-mal + 64 GB ROM-mal lett felszerelve, ami lenyűgöző teljesítményt kínál akár a harmadik féltől származó alkalmazások futtatása során is. Viszont meg kell említeni, hogy a belső memória nem bővíthető, amit picit mi sajnálunk. 

A Tab Mini C négy különböző frissítési módot biztosít: HD, Balanced, Fast és Ultrafast. Ezek segítségével könnyedén navigálhatsz a könyvekben vagy alkalmazásokban egyaránt. A két beépített sztereó hangszóró áll rendelkezésünkre, valamint egy mikrofon, így a hangoskönyvek használata sem okoz problémát a Tab Mini C számára. 

A Tab Mini C-n Adroid 11 rendszer fut, ami kiválóan működik harmadik féltől származó alkalmazásokkal egyaránt, mint a Webtoon-t és a Google Play Books-t. Az operációs rendszernek köszöntően támogatja a legtöbb szöveg és e-book kiterjesztést, összesen 24 féle közül választhatunk TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, MP3, WAV, CBR, CBZ). 

Nézzük még az üzemidőt, hiszen ez kulcsfontosságú egy E-ink tablet esetében. Szerencsére a Boox egy 5000 mAh-s akkumulátorral látta el a Tab Mini C-t, így az akkura nem lehet panaszunk, akár két hétig is használhatjuk töltés nélkül. A dobozban kapunk még egy USB Type C / Type A kábelt, amivel villámgyorsan feltölthetjük az eszközt. 

Összefoglalás 

A Tab Mini C szerintünk egy kiváló választásnak bizonyul, ha szeretnél könyveket olvasni, színes jegyzeteket készíteni és nem aggódni a tablet töltöttségi állapotán. Természetesen a színes kijelző mindenképpen plusz, azonban nem lesz soha olyan pontos, mint egy rendes tablet, azonban a szemedet sem fogja annyira megerőltetni.  

Kattints, ha szeretnéd megvásárolni a Tab Mini C-t.  

A szerzőről